Activiteiten 2018

Carnavalszaterdag 10-02-2018

carnavalszaterdag 2018 7 20180219 1513595957

Het was dit jaar even spannend of we als Stichelaere wel of niet zouden gaan met carnaval. Dit vanwege vakanties en andere carnaval events in ons dorp waar leden graag aan deel nemen.

De aanmelding verliep zoals verwacht niet storm. 10 aanmeldingen en een gezamenlijk gesprek in gemeenschapshuis D'r Eck verder, hebben we samen besloten de traditie in ere te houden en op pad te gaan naar Sittard.
Daar is zoals elk jaar het Kanon van het Balkon. Diverse artiesten en genoeg vertier op de markt. Aangezien het volwassen-programma meer richting de late avond begon hebben we besloten ook later te starten en retour te komen.
Voor de Stichelaere daarom dit jaar geen Gezamenlijk ontbijt met CV de Wespelle. Om 14.00 uur werdt gestart met schminken in café D'r Eck voor de liefhebbers. Om 15.00 uur stond een taxibusje gereed om ons naar Sittard te brengen. In Abdissenbosch stapten nog enkele leden in, en enkele leden verkozen het openbaar vervoer vanuit Heerlen.
 
Om 16.00 uur werd eerst de inwendige mens voorzien van spijs & Drank bij Brasserie Murphy's. Schnitzel, saté, soep, spek met ei, zuurvlees, pasta..... het was een gevarieerde kleine groep ;-)
 
Warm verkleed begaven we ons naar de markt. Daar begon het volk al aardig toe te stromen en was het kinder programma al in volle gang. Wij moeten nog even stoeien met de Sjpaspas. Deze moest aangeschaft worden en daar moest je dan digitaal consumptiebonnen opzetten. Onze secretaris nam deze taak op zich en moest via een app op telefoon en haar bankgegevens aan de slag. Gelukkig ging dit na enkele minuten goed en kon besteld en betaald worden. De taak van het bestellen ging aan de mannen in de groep. Al werd één van de mannen al na de eerste keer deze taak afgepakt omdat de Sjpaspas al even kwijt was. Maar gelukkig kwam dit weer goed. We vonden op de markt een plekje onder een parasol met heaters bij De Buren.
 
Rond 23.30 uur werdt het toch wel erg fris en besloten we bij De Buren naar binnen te gaan. Dit ging in het begin nog goed en er was nog plaats. Wel viel op dat de leeftijd een stuk lager lag dan onze gemiddelde leeftijd. Op beeldschermen was te zien dat het buiten begon te sneeuwen wat ervoor zorgde dat binnen een enorme drukte ontstond. Dit werd zo erg dat wij besloten naar buiten te gaan. Maar dit bleek een klus van 20 minuten duwen en schuiven.
 
De laatste consumpties hebben we buiten in de natte sneeuw, dansend op lege plastic bekers genuttigd. Als afsluiter had één van onze leden nog een rondje frikandellen met 'verassing'-mayonaise (niet weten dat deze onder in het zakje zit verstopt ;-)  voor de groep gehaald. 
 
En dan is het zo ineens 1.00 uur en stond onze taxi weer gereed voor de terugreis.
Het was een gezellige carnavalsdag.
Op naar de volgende ---> 2 maart 2019!
Alaaf!
 

Ledenvergadereing

Nog even geduld ;-)

Jaarvergadering

Nog even geduld ;-)