Activiteiten 2014

 Carnavalszaterdag 01-03-2014

carnaval 2014 siteTegen eenen waren we verzameld met 13 leden in cafe D”r Eck alwaar we werden voorzien van een kleurtje in onze smoel door onze vaste schilder.

Om twee uur reed er een grote bus voor die ons ging vervoeren naar de windraak te Sittard alwaar we een lunch gingen nuttige. Aldaar sloten nog twee leden aan en we
hebben genoten van een keteltje soep en een goed gevuld broodje met spek en ei. Na deze lunch konden we wel wat beweging gebruiken en zijn dan ook te voet richting centrum van Sittard gelopen door velden en een dure buurt.

Eenmaal in het centrum aan gekomen vonden we al snel een plekje voor een cafe waar we toen nog ruimte hadden en vrij makkelijk aan onze drank konden komen. Na een rustig begin werd het gestaag drukker maar ook gezelliger. Wat opviel ten opzichte van andere jaren was dat we deze keer niet de enige waren die verkleed aanwezig waren. De uitdaging was natuurlijk om op dat balkon te komen waar de artiesten stonden die optraden. Gelukkig hadden wij ook in onze gelederen een iemand met aanzien die dan ook met een goede babbel de beveiliging kon overtuigen dat hij daarboven thuis hoorde. Zodoende hebben wij enkel leuke kiekjes van bovenaf. Het werd maar drukker en drukker wat ons dan ook noopte om gezellig de kroeg in te duiken alwaar we een eigen plaats hadden. Op deze vrije vierkante meters hebben we nog lekker een uurtje de benen en armen kunnen laten wapperen en tegen elfen hebben we ons dan ook een weg moeten banen door de menigte om bij de bus te komen die ons weer veilig en gezond thuis heeft gebracht.

Het was een zeer geslaagde en gezellige dag met veel echte carnavalisten om ons heen.

 

Vogelschieten, 24 mei 2014

vogelschieten 24 05 2014 71 20151012 1077805172In navolging van voorgaande 2 jaren, werd ook dit jaar gekozen voor een koppeling van de activiteit en de vergadering op een buitenlocatie. Dit keer werd gekozen voor Hofstadt, waar we aansluitend aan de vergadering werden onderworpen aan een heus koningsschieten met kruisboog…

Voorafgaand aan het een en ander werd bijeen gekomen in café d’r Eck, van waaruit de wandeling werd aangegaan richting de Rimburger Hoeve. Daar aangekomen werd een consumptie genuttigd, waarna de tocht werd voortgezet richting Hofstadt. Via het voormalige Koelterrein in Egelser volgde de weg naar de onvermijdelijke en afschuwelijk langtrekkende klim richting Hofstadt. Er werd door menig lid gepuft en gezwoegd en ‘ja’…de berg werd weer verfoeid!! Op deze wijze moet het ongeveer verlopen hebben, het is een suggestie van de auteur die zelf pas in Hofstadt aansloot per auto….

Op locatie legde onze voorzitter de gang van zaken uit over de wijze van drankconsumptie en het buffet, welk door de leden zelf samen was gesteld doordat iedereen een lekkernij had meegenomen vanuit thuis. Aansluitend werd in carré vergaderd, waarin onder andere de statuten en het huishoudelijk reglement werden afgetokt. Het was een relatief korte vergadering ondanks het respectabele aantal van 28 leden, die wellicht door de klim bergop niet meer zoveel praatjes hadden, getuige de magere benutting van de rondvraag. De tafels werden aan de kant geschoven, het was tijd voor het Schützenfest. In 3 groepen werd achtereenvolgens met een houten kruisboog op een eveneens houten vogel geschoten, met pijl en boog op een roos geschoten en een rustperiode tussen de bedrijven door genomen. Na een ferme strijd won team rood, nota bene het team waarin diegene zat die zich het hardst had geërgerd tijdens het beklimmen van de slotklim naar Hofstadt.

Vervolgens was het de hoogste tijd voor het echte Königsschieten. Heel eenvoudige spelregels: Misschieten is eruit!! Uiteindelijk bleven, zoals gebruikelijk bij het schieten, 2 stichelaere over. Beide wisten van geen wijken weten, waardoor de spelleider genoodzaakt werd de kavelrondes in te korten tegen de invallende duisternis. Een lid liet toch weer zien waarom hij niet alleen topscoorder van de voetbalclub is geworden, hij liet het missen aan de mede-finalist over. Hij regeert als Koning over Rimburg……

Inmiddels was de catering uit het dorp geïnstalleerd waardoor iedereen zich tegoed kon doen aan de bbq met buffet. Onder het genot van een biertje of wat dan ook, keuvelde men nog wat na, terwijl enkele stichelaere met hanengedrag het nodig vonden een vuur aan te steken op de openbare stookplek van de schietclub. Er werd hier en daar wat gesnoeid en enkele pallets vonden eveneens hun weg naar de brandhaard. Zo kwam er weer een eind aan een leuke dag van ons clubje, waarna de tocht huiswaarts, dit keer bergaf, werd ingezet. Enkelen namen nog een afzakkertje in ons eigen café, anderen keerden meteen huiswaarts maar uiteindelijk ging uiteraard iedereen gewoon naar huis.

 

Kletterwald Aken, 20 september 2014

kletterwald aken 20 09 2014 43 20151013 1665808455Rond 13.00 uur reed er een prominente bus door Rimburg om de Stichelaere op te pikken en naar hun bestemming in Aken te brengen. Alvorens iedereen was ingestapt werden er heel wat foto's gemaakt van de RODA-bus! Via via kwamen we na een dikke drie kwartier rijden aan op de plaats van bestemming. Daar volgde eerst wat registratie werk en werden waardevolle spullen opgeborgen. Één voor één werden de leden voorzien van een tuigje met veel haken en ogen! Daarna volgde een korte instructie (In het Duits) en konden we oefenen op de idioten baan. En ja hoor.....daarna werden de Stichelaere losgelaten in d'r Wald. Iedereen mocht zijn of haar eigen weg gaan en een parcours uitkiezen. Advies was om eerst een laag parcours te proberen. Maar al snel was duidelijk dat we met een zeer gevarieerd gezelschap waren. Als eerste waren daar de DareDevils die dan ook op grote hoogte hun kunde hebben vertoond. Chapeau!

Dan was er de groep die voorzichtig begon (maar toch op een hoger parcours gestart waren dan gedacht) maar uiteindelijk boven zichzelf is uitgeklommen met enkele hilarische en spectaculaire momenten. Als laatste hadden we een groep die het prachtig vond om er bij te zijn en om het eens mee te maken, maar zeker geen onnodig risico wilden lopen. Na een uurtje klimmen vonden zij het goed geweest en hebben vanaf de grond genoten van alle taferelen die zich in de bomen afspeelden. Dit overigens samen met enkele leden die op voorhand al hadden aangegeven niet te willen klimmen maar wel wilden kijken naar de rest. Halverwege de klimtocht moesten we de bomen even verlaten vanwege een onweersbui. Dit werd gebruikt als drinkpauze en om mekaar nog even op te peppen. Het was niet alleen zwaar om te klimmen (voor de meesten) maar ook nog benauwd qua temperatuur. Toen het parcours weer werd vrijgegeven werden nog snel een paar parcours getrotseerd. Na dik 2 uur klimmen zat onze tijd er op en vonden de meesten het ook welletjes en waren weer blij met vaste grond onder de voeten.

Vanuit de Kletterwald zijn we te voet naar café/restaurant Waldschenke gegaan alwaar we wat gedronken hebben en enkele leden ook al wat gegeten. Er stond ons nog een stevige wandeltocht te wachten naar het Drie Landen Punt dus na een korte pauze ging het merendeel van de leden te voet die kant uit. Aangekomen bij Restaurant de Bokkenrijder werd er met alle aanwezigen nog nagepraat over deze bijzondere dag. Blauwe plekken werden bekeken en men had het al over spierpijn. Gelukkig was er niet veel tijd om daar lang bij stil te staan want er werd een heerlijk buffet geserveerd. Uiteraard werden er ook enkele drankjes genuttigd en hebben we gewacht op de bus die ons mooi op tijd kwam ophalen en terug bracht naar Rimburg. We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde dag waar men het nog lang over zal hebben.