Activiteiten 2017

Carnavalszaterdag 25-02-2017

carnavalszaterdag 25 02 2017 13 20171105 2093173567

Dit jaar hebben wij voor de tweede keer een bezoek gebracht aan de Stasiefestasie in Roermond. Vooraf aan de tour naar Roermond hebben we in ons verenigingslokaal, Gemeenschapshuis D'r Eck, genoten van een ontbijt samen met carnavalsvereniging De Wespelle en hun hoogheid Prins Geoffrey I. De jongste zoon van onze voorzitter. Traditiegetrouw ontvangen de Stichelaere of een Stichelaer een medaille van De Wespelle. De Prins nam zijn kans om zo zijn tante, ons lid, Lillian te decoreren.
Na een kort woord van onze voorzitter en van de President van de Wespelle ging onze reis van start. Uiteraard waren we weer voorzien van wat schmink in ons gezicht door ons lid Linda.
Bij aankomst was al snel duidelijk dat het feest was begonnen. Het plein stond al goed vol. Mooi om te zien dat iedereen verkleed was en zo de stemming er meteen goed in zat. Een geschikte plek voor ons was al snel gevonden bij de drankwagen. Onze introducee van de dag werd aangewezen als ober en deed dit vol enthousiasme. Onze eerdere Stasiefestasie ervaring leerde ons dat we tijdig een plek in een kroeg moesten gaan bemachtigen. De keuze viel op Café Le Journal omdat deze voor ons bekend was. Hier hebben we nog enkel uurtjes gezellig doorgebracht met drank en alle meegebrachte versnaperingen.

Al snel was het tijd om richting bus te lopen, die stond niet naast de deur, maar een beetje frisse lucht en een wandeling kon geen kwaad op dat moment. De voorzitter sprak in de bus nog een woord van dank, het was weer een geweldige dag. En als speciale service van de chauffeur werden er vele tussenstops geregeld voor onze buitendorpse leden.
Alaaf 

City Beer Golf , Leuven,  30 september 2017

city beer golf leuven 30 09 2017 9 20171105 1447017654

Op deze druilerige dag verzamelden 25 leden zich voor een dagtripje naar Leuven. De bus vertrok rond 12.00 uur vanuit Rimburg met een groot deel van de leden aan boort. Onderweg werden nog een aantal leden opgepikt in Abdissenbosch. Het werd een lange reis maar er was uiteraard een formule bedacht om de 2 uur durende reis draaglijker te maken. Ieder lid was verzocht om iets lekkers mee te brengen voor de hele groep. De voorzitter nam het woord en hete iedereen van harte welkom en wenste iedereen een leuke dag toe. Vervolgens werdt er op alfabetische volgorde gestart met de culinaire creaties. Tiramisu, nootjes, worst, vlaai, prikkers, zalm-wraps, gehaktballetjes, mueslireep, brownie, kippenpootjes, minipizza, kaas, kaneel-rolletjes, sandwiches enz. passeerden de revue. Te veel om op te noemen en ook te veel om op te eten. Maar gelukkig moesten we ook nog terug en was er ook door de dag nog tijd om iets te eten.

Aangekomen in Leuven stond onze gids al gereed. Er werd een kort lesje golf gegeven en we werden verdeeld in 2 groepen. Zoals de naam City Golf al aangeeft vond dit midden in de stad plaats. Het balletje sloeg je gewoon over het marktplein tussen de mensen door. Dit zorgde af en toe tot ergernis bij vreemden en ook in het verkeer. Bij het eerste punt was het de bedoeling om in zo min mogelijk slagen het kunstwerk midden op de markt te raken. Het aantal slagen moest je zelf bijhouden en doorgeven aan de gids......dit vraagt natuurlijk om gefoetel en dit gebeurde dan ook rijkelijk. De uiteindelijke topper van de dag met de minste slagen was Dennis. Hij kreeg uiteraard een groot applaus van alle aanwezigen.

Het City bier golf arrangement hield in dat je op 4 punten deed golven en tussendoor in 3 verschillende gelegenheden een speciaalbiertje ging proeven. De volgende bieren hebben we genoten:

1. Rodenbach Alexander, Alkoholgehalte: 5,2%, Kleur: Roodbruin (Ale)
RODENBACH Alexander is een ‘foederbier’ (een mengeling van bieren, dat tot 2 jaar lang rijpt op eiken foeders), gemacereerd met zure kersen. Dit bijzondere bier met zijn unieke, gebalanceerde palet, fruittoetsen en complexe afdronk is ongetwijfeld één van de beste Sour Ales die de brouwerij ooit gemaakt heeft.
2. Egotripel, Alkoholgehalte: 6,5%, Kleur: Blond
Egotripel, is een bier dat de kwaliteiten van een witbier verenigt met die van een tripel. Het heeft een mooie, romige schuimkraag en de mistige goudgele kleur van rijpe tarwe. Je ruikt het aroma van hop, bleke mout, floraal met een hint van hazelnoot en gagel. De smaak is hoppig en kruidig met fruitige en florale toetsen. Kruidige en licht-bittere afdronk. Alc 6.5% vol.
3. Luvanium, Alcoholgehalte: 7,2%, Kleur: Blond
Ruwe tarwe en haver geven het bier een frisse, ronde en romige smaak. De zachte Belgische hop zorgt voor een mild aroma. Aangevuld met het complexe karakter van de traditionele vloermout ontstaat de unieke zachte smaak van Luvanium blond. Dit ongefilterde bier van hoge gisting hergist op de fles en heeft een alcoholgehalte van 7,2% vol.

Het was een gezellige middag, zelfs het weer was ons goed gezind uiteindelijk en het zonnetje kwam tevoorschijn.

Na de City Bier Golf hebben we genoten van een warme maaltijd bij restaurant De Kansel. Hier was vooraf afgesproken dat de keuze beperkt was tot 3 gerechten. Met nóg vollere buiken eindigde de tocht door leuven in Biercafe The Capital. Hier begonnen de harten van de bierliefhebbers steeds sneller te kloppen. Het bier walhalla.....maar welke kies je als de keuze uit 2000 soorten bestaat? Helaas was de avond te kort om alle bieren uit te proberen want rond 21.30 uur vertrokken wij vanuit deze kroeg op weg naar de bus die net buiten het centrum op ons stond te wachten.

In de bus werden nog wat versnaperingen en flesjes bier meester gemaakt en eindigde deze dag rond middernacht.

Jaarvergadering & Fondue, SnowWorld Landgraaf, 25 november 2017

snowworld buildingNog even geduld ;-)