Activiteiten 2016

Carnavalszaterdag 06-02-2016

carnavalzaterdag2016

Voor deze activiteit hadden zich 17 leden aangemeld. Maar tot onze verbazing werd ons lid Ron uitgeroepen tot Prins Ron 1 van CV de Wespelle.
Zodoende gingen we niet met 17 maar 16 op reis naar Roermond waar elk jaar de Stasiefestasie plaats vind. Maar alvorens dit reisje per bus werd gemaakt hebben we samen met Prins Ron 1 en een deel van CV de Wespelle een heerlijk ontbijt genuttigd in Café D’r Eck. Daar werden onze leden tevens voorzien van wat vrolijke schmink in hun gezicht door enkele dames. De dames kregen deze keer iets anders in hun gezicht als de mannen. Dat werd niet door elke man gehonoreerd helaas ;-).

Prins Ron 1 had nog een verassing in petto voor het bestuur. Het gehele bestuur ontving een speciale order, namelijk een flesje Jägermeister met een afbeelding van de Prins er op. Ook had Prins Ron iets in petto voor onze voorzitter. Hij had een speciale eetopdracht voor hem bedacht omdat dit ritueel vaker bij de Stichelaere gebruikt wordt tijdens spellen. In ruil voor het opeten van een speciaal voor de voorzitter geselecteerde lekkernij stond een tas met lekkers klaar voor de hele groep. De voorzitter liet zich niet kennen en overwon zichzelf waardoor wij allen konden genieten van lekkere versnaperingen gedurende de dag.

Met volle buiken en kleur in ons gezicht vertrokken we om 12.30 uur per touringcar richting Roermond. Daar aangekomen werd het al snel duidelijk dat het aardig druk was. Nadat iedereen drankmunten had ingeslagen werd er een plekje gezocht op het plein. In de buurt van een drankwagen uiteraard. Het plein werd drukker en drukker en onze plaats steeds kleiner. Een deel van de leden besloot daarom een plekje langs de rand van het plein te zoeken. Enkele bestuursleden gingen op zoek naar een geschikte kroeg om nog enkele uurtjes door te brengen. De keuze viel op Café Le Journal. Hier hebben we nog enkel uurtjes gezellig doorgebracht met drank en alle meegebrachte versnaperingen.

Al snel was het tijd om richting bus te lopen. Buiten was het plein al leeg en werd er al druk opgeruimd. Onze bus met daarin chauffeur Hugo stond al gereed op het Busstation. Snel jaagde hij ons de bus in want hij had al een waarschuwing gekregen omdat hij daar niet mocht staan met zijn bus. De voorzitter sprak nog een woord van dank voor deze geweldige dag en als speciale service van de chauffeur werden er veel tussenstops geregeld. We mogen terugkijken op een geslaagde activiteit.
Alaaf

Activiteit na ledenvergadering, 28 mei 2016

ledenvergadereing2016

Onze ledenvergadering werd deze keer gehouden in een zaaltje bij Gasterij Terborgh in Schinnen. Met de bus vertrokken wij vanuit ons Verenigingslokaal D'r Eck omstreeks 10.00 uur. Daar aangekomen namen we plaats in de zaal voor de ledenvergadering. Dit onder het genot van een drankje en een lekker stuk vlaai. Na de ledenvergadering werden er groepen gevormd voor een Foto-wandeltocht.
Aan de hand van een boekje met foto's legden we zo een wandeling van ongeveer 6 KM af door de omgeving van Schinnen. Dit bleek op sommige stukken nog een vrij pittige wandeling, maar het was mooi weer en er werd druk verteld. Er werd zelfs zo veel verteld dat één groepje de weg even kwijt was aan de hand van de foto's. Maar dit zorgde er dan wel weer voor dat deze groep langs een ijssalon wandelde en daar lekker gebruik van maakte.

Terug bij Terborgh werd er in het zonnetje even genoten van een drankje om weer op adem te komen. Vervolgens werden we verzocht weer plaats te nemen in het zaaltje. Daar werd voor ons een spellenmiddag georganiseerde door Bellandgraaf. De organisatie voor het spel was in handen van John Vanovermeere. De leden werden verdeeld in 2 teams.Team noord en Team zuid. Nadat de indeling en de namen bekend waren barste de strijd los. In een aantal rondes werd onze kennis op de proef gesteld met allerhande vragen over Limburg. Al snel werd het onze presentator duidelijk dat hij met een fanatieke luidruchtige groep te maken had die af en toe moeilijk tot orde te roepen was. Maar na wat geruststellende woorden van onze voorzitter werd de draad weer goed opgepakt. Tijdens de spellen werden er wat borrelhapjes geserveerd en uiteraard iets te drinken. Het was namelijk behoorlijk warm in het zaaltje.

Al snel bleek dat de spellen iets meer tijd in beslag namen dan voorzien. Het geplande warme buffet werd daarom in overleg met de gastheer verschoven tot na de spellen. De laatste ronde werd door iedereen individueel uitgevoerd. Iedereen kreeg een lijst met vragen. Er mocht uiteraard niet gespiekt worden op internet. Uiteindelijk werd Roger de grote winnaar van de dag.Hij ontving een tas met Limburgse lekkernijen.

Onze voorzitter bedankte Jo Vanovermeere voor het organiseren van het spel. Het was voor het bestuur een bijzondere ervaring om het eens van de andere kant mee te maken omdat zij normaal gesproken voor de groep staan.

Nadat iedereen een frisse neus had gehaald stond het buffet gereed. Het was heerlijk smullen van het zuurvlees met friet en salade. Met volle buikjes verplaatste de groep zich naar het terras. Daar werd nog een drankje genuttigd en gewacht op de bus die ons omstreeks 19.30 uur terug bracht naar Rimburg.

Het was een lange, drukke, energieke, warme, lekkere maar vooral geslaagde dag.

 

 Brokkelze Broest, zondag 17 juli 2016

IMG 60839.00 uur verzamelde het bestuur (organisatie) zich in de garderobe van Gemeenschapshuis d’r Eck. De garderobe was die dag ingericht als regie-hok ofwel het kloppend hart van Brokkelde Broest. Kort werd de actielijst nog eens doorgenomen en werd de dag geopend met een fles champagne en een passende toost op het reeds aanwezige succes.

Gezamenlijk ontbijt bij ’t Bakkes:
Het ontbijt voor de leden, vrijwilligers, genodigden en de teams stond om 10.00 uur klaar. Al snel stroomde het terrein vol wat een heel mooi gezicht was voor de organisatie. Met maar liefst 145 mensen een heerlijk ontbijt nuttigen met prachtig weer, op een mooie locatie, in een geweldig opgewekte sfeer dat was uniek.
De teams kon men duidelijk herkennen aan klederdracht en attributen. Gelukkig waren er genoeg fotograven aanwezig om het een en ander vast te leggen.
Na een welkomstwoord van onze voorzitter Rob Jongen en een woord van Burgemeester Raymond Vlecken van Landgraaf, werden alle aanwezigen onder muzikale begeleiding van Sjpasskapel Oam Zat naar onze volgende locatie gebracht.

brokkelze broest 17 07 2016 4 20160808 2072786445brokkelze broest 17 07 2016 17 20160808 1446826825brokkelze broest 17 07 2016 25 20160808 1519064565
Defilé:

Voetbalclub RKVV Rimburg opende haar poorten voor het Defilé. Onze stalmeester Marc Linssen zorgde voor de aankondiging en presentatie van de teams. Maar liefst 8 volwassen teams en 3 jeugd teams namen deel aan het defilé. Onder muzikale begeleiding van Sjpaskapel Oam Zat werd elk team het voetbalveld op gehaald. Daar was het aan hen de taak om zich te presenteren naar de jury en aan de aanwezige bezoekers. De Jury bestond uit; Burgemeester van Landgraaf Raymond Vlecken met Echtgenote, Wethouder Marlies Dreissen, Jos Bastiaanse namens Belangenvereniging Rimburg, Jo Logister namens GBBL, en Ellen Wassen namens het dorp.
Het defilé verliep organisatorisch niet geheel vlekkeloos maar het enthousiasme van de teams maakte gelukkig alles goed. Ook het aantal toegestroomde toeschouwers was boven verwachting. Elk team kreeg door de jury een Keycord overhandig met daaraan een kaart met de route van de spellen en het startpunt. De jury ging na afloop in de kantine druk aan de slag om met de gemaakte notities punten te verdelen aan de teams. Deze punten telden 1,5 keer.

De Spellen en Locaties:
Vanaf dit moment gingen alle remmen los. De teams verplaatsen zich allen naar de aangewezen 11 locaties. Vrijwilligers en leden van De Stichelaere stonden op alle locaties gereed om teams en bezoeker op te vangen en het spel te laten uitvoeren. Huifkarren vervoerden teams en bezoekers naar alle locaties. Het gehele parcours was aangeduid met bewegwijzering en affiches met plattegrond. Tot groot genoegen van de organisatie verliep alles op rolletjes mede door de inzet van alle vrijwilligers. De spellen werden goed ontvangen en uitgevoerd door de deelnemers. Ook de locaties werden goed bezocht en bekeken door bezoekers en supporters. Op onze feestlocatie was het letterlijk één groot feest. Het terras was gedeeltelijk overdekt met tenten en was de gehele dag voorzien van live muziek. Gestart werd met het Wurmtaler Quartet vervolgens de band Beats en als afsluiter de band Black Stars. Onder het genot van een drankje en niet te vergeten een heerlijke luxe BBQ met friet, werd hier lang genoten van dit evenement.
Om 17.00 uur was het zo ver. De spellen waren allen afgerond en de teams, leden en vrijwilligers verzamelden zich bij de feesttent. Al snel werd duidelijk dat het een geweldige dag was geweest want iedereen sprak erg enthousiast over alles wat ze hadden meegemaakt. Nu volgde de taak voor de organisatie om alle punten te gaan verwerken op een scorebord en te gaan kijken welke vereniging/stichting als gelukkige winnaars uit de bus zijn gekomen. Na wat schrijf, puzzel en tel werk was het eindelijk zo ver. De winnaars stonden vast.

brokkelze broest 17 07 2016 116 20160808 1551336777brokkelze broest 17 07 2016 120 20160808 2066979025brokkelze broest 17 07 2016 115 20160808 1646210090
prijsuitreiking:

Het moment was aangebroken. Onze voorzitter betrad samen met een aantal bestuursleden het podium. Hij verzocht alle deelnemers naar voren te komen. Dit was bijna onmogelijk door de drukte in de tent. Na een woord van dank benadrukte hij nogmaals dat er gestreden was voor geldprijzen geheel ten goede van de vereniging waarvoor gestreden werd en dat deze door ons per bank zal worden overgemaakt.

Vervolgens ging hij over tot huldiging van de jeugdteams.
Op de derde plaats, bronzen medaille, Fanfare Victoria Rimburg.
Op de tweede plaats, zilveren medaille, RKVV Rimburg team Mark.
Op de eerste plaats, gouden medaille, en winnaar van €100-, prijzengeld, RKVV team Renate.

de jeugdteams was eigenlijk iedereen winnaar. Dit omdat er maar 3 teams deelnamen en iedere deelnemer een blijvende herinnering over hield aan Brokkelde Broest in de vorm van een medaille. Bij de volwassen teams zat dit anders in elkaar. Er streden 8 teams voor de hoofdprijs van €500,-. Maar ook de 2de en 3de plaats wordt voorzien van een geldprijs.

Op de derde plaats en winnaar van €100,- prijzengeld, RKVV Rimburg
Op de tweede plaats en winnaar van €250,- prijzengeld, CV de Wespelle Rimburg
Op de eerste plaats en daarmee grote winnaar van de eerste editie Brokkelde Broest, en €500,- aan prijzengeld, Kegelclub Alle Nuung!