Activiteiten 2015

 Carnavalszaterdag 14-02-2015

carnavalszaterdag sittard 2015 14 20150528 1283282981

Na een roerige week waarin we afscheid hebben moeten nemen van ons lid Huub Römkens werd er toch besloten om invulling te geven aan onze traditionele carnavals zaterdag. Met een klein select gezelschap werd per minibus vroeg in de middag vertrokken richting Windraak alwaar we dachten te kunnen aanschuiven bij Windraak31 om een bodem te leggen voor de rest van de dag. Maar blijkbaar waren er meer mensen die zo dachten en dat resulteerde erin dat we genoodzaakt waren de lijnbus te nemen, maar nu wel richting centrum van Sittard. Nadat we dan toch eindelijk onze bodem gevuld hadden en voorzien waren van wat kleur in ons gezicht, trokken we in een lang lint richting markt. Aldaar aangekomen was het nog even zoeken naar de juiste houding en plaats, dit natuurlijk i.v.m. de omstandigheden. In de loop van de dag/avond zat de sfeer er toch weer goed in en hebben we ons alsnog kostelijk geamuseerd. Het was en is nog altijd een gedenkwaardige dag.

Wijnfeesten Mayschos, 10 oktober 2015

wijnfeesten 10 10 2015 40 20151012 1183832241

Rond 10.45 uur verzamelden de Stichelaere zich bij ons vereniging lokaal d'r Eck. Daar werd gewacht op de bus die ons naar Dernau zou brengen. Helaas waren er op het laatste moment wat afmeldingen maar het mocht de pret niet drukken voor de 14 overgebleven en enthousiaste leden. De bus met daarin de Sjapsskapel Oam Zat uit Waubach en twee leden van de Stichelaere arriveerde iets na elven vanwege oponthoud in het verkeer. Daaruit blijkt dat men in Rimburg niet meer gewend is dat er een grote bus aan komt rijden. Iedereen aan boord en we vervolgden onze 1.5 uur durende trip naar Dernau. Daar aangekomen durfde de buschauffeur het niet aan om de aangegeven route te volgen tot aan het restaurant "Am Weintürmchen ". Dit vanwege de drukte en de smalle wegen. Dus...uitstappen en een stukje lopen. Dit viel helaas niet bij iedereen in de smaak maar het bleek uiteindelijk allemaal wel mee te vallen. Aangekomen bij het Weintürmchen werden we hartelijk welkom geheten door de gastvrouw en gastheer. Ze waren al druk bezig met het bereiden van het eten. We namen plaats in de "woonkamer" waar we als eerste een kop koffie en thee geserveerd kregen. De groep was het namelijk unaniem eens dat het nog te vroeg was voor een glaasje wijn . Al snel viel op dat de gastvrouw alles verkleinde. Ein Kaffee-chen, Thee-chen, Wein-chen, en we waren allemaal Liebchen. Tijdens het koffiekransje werden wat vragen gesteld door de leden over de planning van de dag. Deze werd in het kort door de secretaris toegelicht. Al snel volgden de Zwiebelkuchen en de Flammkuchen. En na het opsmullen van deze lekkernijen werd Schweinebraten in Burgundersoße, Kartoffelsalat en tomaat mozzarella met olijven geserveerd. Dit nog aangevuld met een lekker stukje brood en de buikjes zaten vol. Voordat we aan de klim begonnen hebben de meesten van ons een flink glas wijn gedronken om alvast in de stemming te komen. Anderen dronken nog snel een pilsje.

De groep werd opgesplitst. 11 personen begonnen aan de wandeling en 3 personen vervolgde hun reis naar Mayschoss met een taxi. Het weer was goed en na een korte flinke klim liepen we zelf lekker in het zonnetje. Het uitzicht en de omgeving waren prachtig. Hier en daar werden wat druiven geplukt en opgesnoept. Onderweg stonden enkele boeren bij hun velden hun wijn te verkopen vanuit een bus. Er was genoeg volk op de route en ook wij sloten ons aan voor een lekker drankje. De wandeling verliep sneller dan verwacht en we konden al snel de muziek waarnemen die vanuit Mayschoss de berg bereikte. Aangekomen in Mayschoss werd eerst het toilet bij de locale brandweer benuttigd. De 3 leden die per taxi reisden kwamen tegelijk met ons aan waardoor we samen het feestterrein op konden gaan.

Na een plaatsje bemachtigd te hebben werd eens rondgekeken of er ook andere drank te verkrijgen was dan wijn. Helaas kreeg je op het plein niks anders maar gelukkig kon je bij de pizzeria om de hoek flesje bier kopen. Enkele leden namen de wijnkaart en er werden een aantal flessen wijn besteld. Dit alles werd onder het genot van wat Live Muziek, ook al zongen ze erg vals, genuttigd. Tegen de avond werd het voor de meesten toch te koud en is vertier gezocht in een Saloon. Ook hier was live muziek maar dan de Rock variant in plaats van Slager. Enkele leden vonden de sfeer van de wijnfeesten buiten toch net iets beter en hebben zich bij een vuurtje warm gehouden onder het genot van een fles wijn en een crêpe met Nutella.

Al snel was het tijd om terug naar huis te gaan en de bus kwam mooi op tijd aanrijden met daarin weer Sjpasskapel Oam Zat. Dat het een lange dag was geweest was goed te merken aan de meeste leden. Maar gelukkig waren we rond 1.00 uur weer terug in Rimburg.