Activiteiten 2011

Carnavalszaterdag 5 maart 2011

carnavalszaterdag2011siteDit jaar zijn wij gestart in ons verenigingslokaal café d'r Eck. Om 11.00 uur hebben wij ons verzameld in de café samen met CV de Wespelle. Om deze dag en de carnaval goed te beginnen leek het ons een goed idee dit met een stevig ontbijt te doen (dat verzorgt werd door de uitbaters van ons verenigings lokaal D'r Eck, Ben en Finy.) Spek, ei, brood en diverse beleg stond daarom ook gereed. Tijdens het ontbijt werden de 17 deelnemende leden (Door Linda en Maud) voorzien van een bonte schminklaag. Na het ontbijt vertrok de carnavalsvereniging omdat zij nog andere verplichtingen hadden deze dag. Onze voorzitter bedankte de carnavalsvereniging en deelde aan de prins en jeugdprins nog een order uit in de vorm van een tambeerijn. Ook deelde hij mede dat alle aanwezige leden er ook een kregen. Wij hebben nog iets gedronken en zijn rond 13.00 uur vertrokken 'richting' Heerlen. Ook dit jaar werden we weer uitgezwaaid door een trouwe fan die dit al jaren doet. Daarom hebben we ook haar even in het zonnetje gezet d.m.v. een dankwoord van de voorzitter en het overhandigen van een tambeerijn. De voetreis begon direct goed. Er moest namelijk een groot houten vat mee wat diende als statafel en opbergbak. 

Uiteraard was ook de verenigingsvlag een bekend item dat mee moest. En de start was meteen berg op (scherpenzelermolenweg). Eenmaal boven aangekomen was al snel te zien wie lange of korte benen had. De groep was namelijk wat uit elkaar geraakt. Maar eenmaal in Waubach aangekomen was iedereen weer samen. Daar zijn we café de snor(Café d'r schnauts) in gegaan. Er werd meteen ingespeeld op de groep die binnen kwam. Borrelnootjes, leuke muziek en zelf enkele ogenblikken live muziek. Op dat moment kwamen een aantal leden er achter waarom de café, café d’r schnauts hete! Jaja de eigenaar had een hele grote........snor. Na enkele biertjes en wat sterke drank en fris kwamen er ook nog wat borrelhapjes langs. Verder waren er nog een aantal gasten die al wat dieper in het glaasje gekeken hadden. Een van hen wilde graag lid worden maar helaas……hij kon niet meer lopen. Ondanks de leuke sfeer werd het toch tijd om door te gaan 'richting' Heerlen. Via centrum van Waubach zijn we richting stenenkruis gelopen. Daar zijn we een kroeg (Café ’t steenen kruis) in gedoken waar niet al te veel stemming was en men er ook niks aan wilde doen. Wij als groep voelden ons niet thuis tussen de kaarters en biljard spelers. Al snel werd daarom ook besloten het plezier ergens anders te gaan zoeken. We zijn verder gelopen langs zwembad De Bende en kwamen uit bij café Dierks. Hier was de stemming weer goed en werd er zelfs door enkele leden gedanst. Aangezien het toch al avond geworden was en er wat vragen ontstonden omtrent de reis naar Heerlen, vroeg de voorzitter even maar buiten te gaan om te overleggen. Daar bleek dat een lid had kunnen regelen dat de eigenaar van café Dierks wat hapjes wilde sponsoren. Verder werd door de leden die buiten waren besloten om niet naar Heerlen te lopen maar de ronde terug te maken richting Rimburg. Eenmaal weer binnen werd er nog een tijdje genoten van de gezellige sfeer. We vervolgden de reis vervolgens naar café Belvauer. Helaas hadden enkele leden ons al verlaten maar het bleef toch gezellig. Bij café Belvauer was het behoorlijk druk en warm. Maar toch besloten we om naar binnen te gaan inclusief onze statafel. Dit tot ongenoegen van een aantal aanwezige carnavallisten. 

Na een tijdje kwamen we er achter dat er een receptie gaande was van C.v de Spinneköpkes. Onze penningmeester heeft ons dan ook maar netjes aangemeld en we zijn met een aantal leden op receptie geweest. De verbaasde blikken waren geweldig. (ons Lid Ron P) had een leuk woordje gedaan en daarna hebben we ons nog een uurtje vermaakt. In deze kroeg begon de lange dag toch al flink in te slaan bij een aantal leden met als gevolg dat enkele de groep hebben moeten verlaten. De overgebleven leden gingen eerst toch weer 'richting' Heerlen maar al snel toch maar richting Waubach. Via de Hereweg en Groenstraat kwamen we uit bij café 't Stroatje. Daar zijn we nog naar binnen gegaan (om op adem te komen en de benen even te laten rusten). Enkele leden hebben zich nog iets gegeten bij de frituur om de hoek. Verder was hier echter niks meer te doen maar het was inmiddels ook al 23.00 uur. Tot verbazing van de aanwezige leden kwamen er ineens nog 3 leden binnenvallen.......die waren toch al naar huis??? Blijkbaar had hun voetreis een andere wending genomen. Ook zij hebben nog gezellig iets meegedronken. Rond 23.45 uur werd er besloten om naar Rimburg te lopen en daar onze reis te beëindigen. Met 6 leden en 1 niet lid keerden wij rond 00.30 uur terug in Rimburg. Al me al kunnen we wel spreken over een geslaagde dag en een leuke opening van de Carnaval.

Fotospeurtocht 10 september 2011

We schrijven 10 september 2011, op één dag na hadden we 10 jaar geleden ook een memorabele dag(nine-eleven), maar daar is al genoeg over gezegd en geschreven en dat was in tegenstelling tot ons uitje van vandaag beduidend minder leuk om in herinnering te houden. De aanwezige Stichelaere, 33 leden in getal, kregen een fotospeurtocht voor de kiezen, waarbij in groepjes van vijf en eentje van 6 aan de hand van eerder gemaakte foto’s van de tocht, de juiste route moest worden gevonden richting finish. Om kwart voor 12 moest iedereen acte de présence geven in ons verenigingslokaal d’r Eck, waar de leden welkom werden geheten door onze voorzitter Rob, in het bijzonder ons nieuwbakken lid Mandy, die bij wijze van ontgroening de fototocht in een prachtige groene broek van kunstgras moest voltooien, een broek ook die Nostradamus nog de ogen zou hebben uitgestoken van jaloezie. Helaas voor Mandy betrof het een exemplaar wat tijdens een poolexpeditie hoge ogen zou gooien maar bij een temperatuur van 27 graden die ons vandaag ten deel viel, tot het nodige gepuf en gezweet leidde. 

 Na het indelen van de teams, maakten de groepen zich op voor een even stevige als afwisselende wandeling, leidend door woonwijken, bossen en uitgestrekte velden. Uiteraard was er onderweg ruimte voor 2 tussenstops, waar de groepen hun opdracht dienden in te leveren om na een kleine versnapering met de volgende weer op pad te gaan. Slechts 1 groep had problemen met de TOMTOM, gezien de opgelopen vertraging bij aankomst bij het eerste rustpunt. Waarschijnlijk was die vertraging er debet aan dat de bijbehorende opdracht fout werd ingevuld. Niemand die daar achteraf om maalde, gezien het feit dat er geen winnaars of verliezers waren na afloop. Rond de klok van 6 kwam de laatste groep aan bij het eindstation, de Rimburger Hoeve, waar de vermoeide leden welkom werden geheten door Stichelaere die enkel voor het avondgedeelte hadden gekozen. Uiteraard werden de gortdroge kelen van heerlijk gerstenat voorzien waarna catering Quadackers uit Voerendaal zorgde voor een lekkere hap. (Aan het eind van de avond maakte ons lid Mischa van de gelegenheid gebruik een tweetal Stichelaere te bedanken, die hem hadden bijgestaan tijdens zijn onlangs afgeronde studie tot bouwkundeleraar. Het betrof Frank Logister en Linda Beckers, die bereid waren geweest hun kundigheid op digitaal gebied met Mischa te willen delen. Naast dit meer dan op zijn plaats zijnde dank-je-wel richting deze twee Stichelaere gaf Mischa aan bereid te zijn de secretariële besognes van de vriendenclub op zich te willen nemen, mits hij hiervoor het fiat van de leden krijgt tijdens de jaarvergadering). Met dank aan de inspanningen van ons bestuur en de behoorlijke opkomst van de leden, kunnen we terugkijken op een zéér geslaagde en leuke dag met onze club.