Activiteiten 2010

Carnavalszaterdag 13 februari 2010

Zoals elk jaar is de carnavalszaterdag voor de Stichelaere traditiegetrouw het begin van de carnavalsdagen. Vanaf 11.15 uur verzamelden zich 23 Stichelaere die zich voor deze dag hadden opgegeven op het perron van Übach-Palenberg. Om 11.23 uur werd er per trein vertrokken richting Köln. Onderweg werden door twee bestuursleden al enkele leden geschminkt. Om 12.45 uur in Köln aangekomen werd er een kluisje gehuurd om enkele spullen in op te bergen. Van daaruit ging het te voet richting Altstadt om vertier te zoeken in diverse gelegenheden. Een poging om bij Brauhaus Sion binnen te komen mislukte gezien de drukte en de grootte van de groep en daarom werd het eerste Kölsch buiten gedronken wat veel te koud was. Enkele leden gingen op onderzoek uit om een geschiktere locatie te vinden en vonden het lege café zum Alten Rathaus iets verderop. Daar werden enkele uren verbracht en de rest van de groep nog geschminkt. Zelfs mensen uit Thüringen werden geschminkt tegen een rondje voor de groep. Aansluitend werd er nog een half uur in de rij gestaan om bij het Brauhaus Peters binnen te komen, alwaar het reuze gezellig was. Helaas verlieten 4 leden vroegtijdig onze groep en keerden huiswaarts. De avond werd afgesloten in het eerder bezochte café zum Alten Rathaus. Twee leden konden het café niet meer vinden en zijn toen alleen maar huiswaarts vertrokken. De geplande trein om huiswaarts te gaan werd gemist en moesten we met een latere trein via omwegen huiswaarts keren. In Übach-Palenberg aangekomen gingen de meesten te voet huiswaarts. Enkele leden bezochten nog d’r Postwagen om wat te eten en te drinken. Gezien de grote groep en de drukte in Köln was het moeilijk om de dag en avond door te brengen zoals we dat gewend zijn. Ondanks dat hebben velen zich toch geamuseerd en kunnen we toch terugzien op een geslaagde carnavalszaterdag.

Sportieve dagactiviteit, Raften, 12 juni 2010

Om 8.15 uur vertrokken maar 5 leden te voet vanaf verenigingslokaal d’r Eck richting Eijgelshoven. Aangekomen bij A Genne Komm voegden zich de overige leden die zich hadden opgegeven bij de groep. Met 18 leden werd er een goed verzorgd ontbijt genuttigd. Om 10.20 uur ging het in stromende regen te voet richting station Hopel. De uitgedeelde poncho’s kwamen toen goed van pas. Met de trein ging het verder richting Maastricht. Op het perron voegden zich nog 2 leden bij de groep en namen we afscheid van 2 leden die het startbewijs van Maastrichts mooiste gingen afhalen. De gehuurde stadsfietsen werden opgehaald en ging het over een afstand van 18 km richting Geneuth in België. Gelukkig regende het niet meer. De route was vrij vlak en ging door mooie natuurgebieden langs de Maas. Enkelen kregen last van zadelpijn en aangekomen in Geneuth werden de fietsen goed afgesloten en moesten we nog wachten op een medewerker van de raftorganisatie. De groep werd in tweeën gesplitst, de jongeren werden de zoamkes (zaadjes) genoemd en de ouderen de zonneblumkes. Van Joop van de raftorganisatie kregen we instructies hoe we moesten raften en sturen en toen ging het op de twee rafts richting Meeswijk. Het sturen van de rafts bleek inderdaad moeilijk en werd er zigzaggend gevaren. Na enkele “gevaarlijke” stroomversnellingen, vermoeid van het roeien, pijn aan het achterwerk en weet ik waar overal kwamen we na 2 uur aan in Meeswijk. Na te zijn aangemeerd ging het te voet richting het nabij gelegen restaurant Molenveld. Daar werd een goede en verdiende lunch en enkele drankjes genuttigd. Nu was het wachten op de bus die ons terug zou brengen naar de fietsen maar deze kwam maar niet. Na een boos telefoontje van een van onze leden naar de busonderneming bleek daar niets bekend te zijn. Na heen en weer bellen met Joop ging de helft van de groep uiteindelijk in de gammele bus en de andere helft moest nog wachten op een taxibusje. Twee leden vermaakten zich ondertussen met het naar elkaar gooien van steentjes. Eindelijk allen aangekomen bij de fietsen was het weer terugfietsen naar het station in Maastricht, velen zagen daar al weer tegenop. 1,5 Uur later als gepland ging het tenslotte om 20.15 uur met de trein terug naar Eijgelshoven. In A Genne Komm aangekomen stond een goed verzorgd en wel verdiend diner gereed. Aansluitend werden er nog enkele drankjes genuttigd en naar een WK-voetbalwedstrijd gekeken. Gezien de toch vermoeiende en lange dag gingen velen al vroeg in de avond huiswaarts. Al met al kunnen we als Stichelaere terugzien op een leuke activiteit en dank aan een van onze leden voor het grootste deel van de organisatie.

Klutsen en mutsen 25 september 2010

Deze dag stond in het teken van zelf deeg maken en het bakken van pizza’s bij het pas geopende Bakkes aan de Kapelweien. Deze activiteit werd samen georganiseerd met de Nationale Burendag. Rond de klok van 15.00 uur werden de 45 leden verwelkomt en hadden de keuze uit 3 verschillende welkomstdrankjes. Voor ieder lid was er een eigen glas. Na de toespraak door onze voorzitter werden de 4 nieuwe leden ontgroend. Aansluitend werden de taken verdeeld en werd de accommodatie ingericht en aangekleed. Door bakker Peter en stoker André waren vooraf al vla’s en broden gebakken en werden deze uiteraard door de leden naar binnen gewerkt. Tussen enkele buien door werd helaas maar door enkele leden de moeite gedaan om pizzadeeg te bereiden en te kneden. Anderen vermaakten zich met het spel Jeu de boules of luisterden naar eigen muziek. Het beleggen van de pizza met eigen meegenomen ingrediënten werd niet door iedereen zelf gedaan. Door het flink opstoken van de vuurhaarden werd de frisse avond toch nog aangenaam. Rond de klok van 2.00 uur in de nacht gingen de laatsten huiswaarts.

Vrijwilligersdag Landgraaf 7 december 2010

Gezien het feit dat het bestuur van de Stichelaere onder de categorie vrijwilligers valt waren ook wij uitgenodigd voor de jaarlijkse vrijwilligersdag van de gemeente Landgraaf. Op 1 bestuurslid na hadden we besloten om met zijn allen onze neus te laten zien in sporthal Strijthagen. Ook onze ex-bestuursleden hadden we gevraagd mee te gaan. 1 bestuurslid zou met eigen vervoer gaan, de rest had een ware limousine geregeld om in stijl naar deze locatie vervoerd te worden. Het eerste dat opviel was dat de bestuursleden van de Stichelaere de gemiddelde leeftijd in de zaal toch wel ver naar beneden haalde, dat mocht de pret echter niet drukken. Bij binnenkomst kregen we een aantal bonnen voor de verzorging van de innerlijke mens en tevens kregen we een programma in de handen gedrukt. We hadden een leuk plekje uitgezocht niet al te ver van het podium, en onder het genot van een stukje vlaai en koffie of thee werd er eens bekeken wat men allemaal voor ons in petto had. Schijnbaar was het programma ook aangepast op de gemiddelde leeftijd aangezien we 2 optredens tegoed hadden van de jachthoornblazers, een zanger die 5 minuten lang over stinkkaas zong en een optreden van een groepje rock en roll dansers met de naam Locomotion welke veelbelovend klonk echter toch ook zwaar tegen viel. In de tussentijd bereikte ons het nieuws dat 1 van de aanwezigen buiten een arm gebroken had omdat men vergeten was het pad schoon te maken en dit dus dankzij de aanwezige sneeuw voor glijpartijen zorgde. Tussendoor ook nog een aantal speeches van burgemeester cq wethouders en we waren met zijn allen toe aan een stevige borrel. Echter, na de pauze kregen we gelukkig toch ook nog een optreden van de landgraafse Turn en acrobatiek vereniging Olympia die ons allemaal met hun kunsten betoverden en we hebben zodoende ook vol interesse en respect deze show bekeken. Aansluitend hieraan nog een optreden van buuteredner Hub Stassen en alle ellende van voor de pauze was vergeten. Hub maakte ons allen aan het lachen met zijn vertolking van het beroep van een chirurg. De avond werd afgesloten met de parkstad jodeler en moe maar voldaan gingen we richting uitgang alwaar we nog een bedankje meekregen in de vorm van een gifgroene beurs die tot tas om te toveren bleek. Men nam afscheid van het bestuurslid met eigen vervoer waarbij de overige bestuursleden zich allemaal weer in de limousine wrongen om hun weg naar Rimburg voort te zetten. Of deze avond voor herhaling vatbaar was?? Wie zal het zeggen. We hebben in ieder geval gelachen, (in stilte) gehuild, en keihard meegezongen. Al met al toch wel een geslaagde avond.